nieuws

Compact hydraulisch aandrijfsysteem

bouwbreed Premium

Denison Hydraulics Benelux BV te Dordrecht brengt een compact en geruisarm hydraulisch aandrijfsysteem op de markt onder de naam ‘Power Pack’. Het concept bestaat uit een elektromotor met standaard een enkel-, dubbel- of drievoudige schottenpomp die direct gemonteerd is aan de elektro-motor zonder gebruikmaking van een lantaarnstuk en koppeling. Op de SAE-aansluitingen ke drukregel-, stroomregel- en terugslagkleppen evenals persfilters direct worden gemonteerd. De vermogens van de elektro-motoren lopen van 7,8 tot 90 kW.

Het ‘Power Pack’-concept levert meer dan 25% besparing op inbouwruimte op. Daarnaast stroomt schone, gefilterde olie terug naar het systeem terwijl een optimale regeling van pompdruk en opbrengst mogelijk is.

Stil

Het lage geluidsniveau van de schottenpomp, het elimineren van lantarenstuk en koppeling, in combinatie met de opgebouwde kleppen en filters resulteren in een belangrijke vermindering van het totale geluidsniveau met 5 dB(A). Door opstelling van het aandrijfsysteem onder olie-niveau kan dit resultaat nog verder worden verbeterd. Het ‘Power Pack’

concept is bedoeld voor die toepassingen waar een minimale inbouwruimte en een laag geluidsniveau vereisten zijn, zoals: spuitgietmachines, persen, liften, stuurmachines, perscontainers,gereedschapswerktuigen etc.

Reageer op dit artikel