nieuws

Bouwbond FNV onderzoekt verwijdering van asbest

bouwbreed Premium

De Bouw- en Houtbond FNV in Noord-Holland onderzoekt de naleving Asbestbesluit Arbo-wet bij ondernemingen die asbest verwijderen. De bond heeft tot het onderzoek besloten, omdat niet meer dan 60 procent van alle sloopwerkzaamheden wordt gemeld volgens het Asbest Verwijderingsbesluit. Vanaf 1 juli van dit jaar geldt een algemeen asbestverbod. Sloopwerkzaamheden zijn echter uitgezonderd. Het verwijderen van asbesthoudende materialen door slopers moet gebeuren onder toezicht van een zogenaamde deskundig toezichthouder asbestverwijdering (DTA). Het blijkt dat met dit laatste de hand wordt gelicht.

Volgens de Bouw- en Houtbond in Noord-Holland lijken de professionele sloopbedrijven volgens de wettelijke regelgeving te werken. Veel asbestsloop wordt echter zonder vergunning en toezicht uitgevoerd. De vakbond wil door bouw- en sloopwerknemers worden geinformeerd waar asbest wordt verwijderd zonder inschakeling van arbeidsinspectie en een erkend bedrijf.

Reageer op dit artikel