nieuws

Bouwbalie wordt dienst TNO-Bouw

bouwbreed

Bouwbalie, de on-line kennisdienst voor de bouw, wordt met ingang van 1 januari een activiteit van TNO-Bouw. Zolang er beperkt gebruik gemaakt wordt van on-line kennisdiensten zoals Bouwbalie is dit de meest economische oplossing, volgens een toelichting. Tot nog toe was Bouwbalie een platform, met deelnemers en gebruikers. In de gewijzigde opzet is sprake van begunstigers en abonnees. Het abonnement gaat f. 500 per jaar kosten (exclusief BTW).

Hiervoor kan men onbeperkt gebruik maken van de kennisdiensten. Bouwbalie is via de telefoon of via datanet te raadplegen. Vanaf 1 januari zijn alle diensten waarvoor tot nog toe afzonderlijk betaald moest worden, toegankelijk voor alle abonnees. Voorbeelden van zulke diensten zijn ‘Milieugegevens Bouwmaterialen’, ‘Landkaart Bouw’ en ‘Gebouwgebreken’. Organisaties die kennis en informatie willen leveren, ke dat zonder bijkomende kosten doen. Het blijft overigens mogelijk om kennisdiensten te ontwikkelen voor bepaalde groepen gebruikers, met gebruikmaking van de in de host-computer ingebouwde beveiliging.

Reageer op dit artikel