nieuws

BLM Meerssen eist rectificatie officer

bouwbreed

De Maastrichtse fraude-officier mr. H. van Atteveld is door BLM Weg- en Waterbouw BV uit Meerssen aansprakelijk gesteld voor schade die het bedrijf zegt te ondervinden ‘van het in diskrediet brengen van onze goede naam’.

Volgens de onderneming heeft de officier tijdens zijn requisitor in de strafzaak tegen burgemeester Vossen van de gemeente Gulpen, vorige week, gesteld dat BLM een opdracht van Vossen f. 4000 te goedkoop heeft uitgevoerd en dat dit bedrag bij een klant van BLM in rekening zou zijn gebracht.

‘Deze bewering is volstrekt onjuist. Wij hebben geen werkzaamheden voor Vossen of wie dan ook doorberekend aan anderen. Door deze nodeloos ge maakte en volstrekt suggestieve uitspraak van mr. Van Atteveld dreigt BLM grote schade te lijden. Het vertrouwen van veel potentiele opdrachtgevers wordt aangetast door de suggestie dat ons bedrijf kosten van het ene po aan een ander in rekening zou brengen’, aldus BLM.

Het bedrijf heeft zijn advocaat mr. P.M. Boels te Maastricht inmiddels de officier laten manen voor zijn uitspraak. BLM wil dat ‘mr. Van Atteveld binnen twee dagen in een perscommunique in niet mis te verstane woorden bevestigt dat de beschuldiging aan het adres van ons bedrijf ongegrond en onjuist was’.

De fraude-officier wil desgevraagd nog geen commentaar leveren. Hij kiest ervoor om eerst te reageren bij BLM: ‘Ik heb het nieuws via de media moeten vernemen. Dat vond ik niet netjes. Zelf wil ik me daaraan niet schuldig maken.’

Reageer op dit artikel