nieuws

Betonprijs voor woning met warme sfeer

bouwbreed Premium

De Betonprijs 1993 is tijdens de Betondag in de Jaarbeurs te Utrecht uitgereikt voor een villa te Vught, gerealiseerd in opdracht van T. Netten. De foto laat een deel zien van het interieur. De woning is ontworpen door architect P. Verhey te Amsterdam en gebouwd door aannemersbedrijf Hoogheuvel BV. De jury besloot de Betonprijs aan dit project toe te kennen, omdat de vormgeving van de woning helder is en de gekozen vorm, detaillering en kleur voor een warme sfeer zorgen.

De jury waardeert het hoge niveau van het architectonisch en constructief ontwerp. ‘Er is opmerkelijk goed gebruik gemaakt van schoon beton’, aldus het rapport. Bovendien ‘zijn de constructie en de detaillering toegesneden op de verschillende functies en de uitvoering in beton.’ De conclusie luidt dat de villa te Vught een aansprekend voorbeeld is voor zowel de woningbouw als voor andere sectoren in de bouw.

Meer over de Betonprijs op pagina 3

Reageer op dit artikel