nieuws

Belgische bouwers troeven weer de Nederlanders af

bouwbreed Premium

De Nederlandse aannemers zijn tot nu toe niet erg succesvol op de Kop van Zuid. Voor de tweede maal namelijk is een Belgische aannemer erin geslaagd op deze prestigieuze locatie in Rotterdam een po binnen te halen.

De combinatie CFE (Brussel)/MBG (Antwerpen) is de laagste gebleken van de negen inschrijvers voor de bouw van het nieuwe metrostadion aan de voet van de Wilhelmina-pier en de Erasmusbrug. Het station wordt onderdeel van de oude Noord-Zuidlijn en ontsluit de Kop van Zuid. Boven op het station wordt een kantorencomplex, Wilhelmina-hof, gerealiseerd.

CFE en MBG zijn inmiddels, samen met de Heerema-dochter Grootint, bezig met de bouw van de Erasmusbrug.

Ook hier bleek deze combinatie veruit de goedkoopste.

Reageer op dit artikel