nieuws

Batec wekt woede van Hout- en bouwbond CNV

bouwbreed Premium

De Hout- en bouwbond CNV is boos op het betonreperatiebedrijf Batec uit Hoofddorp omdat dit bedrijf naar de bond zegt ‘op een vooroorlogse manier aan 35 mensen de wacht heeft aangezegd.’

Directeur N.J. Poolen van het tot het NBM-Amstelland behorende bedrijf wilde met zijn officile commentaar wachten tot vandaag.

De bouwbond zegt er begrip voor te hebben, dar Batec mensen moet ontslaan omdat het in de branche niet best gaat.

Maar de bond is verontwaardigd over de manier waarop dit is gebeurd. ‘Vrijdag 12 november kreeg ongeveer de helft van het aantal personeelsleden, ongeveer 35 men sen, ontslag aangezegd. Protesteren was er niet bij. De werknemers kregen een ontslagbrief in handen gedrukt die meteen voor akkoord moest worden getekend. Totaal overrompeld werd dat door de meeste werknemers gedaan’, aldus districtsbestuurder Rendert Algra van de bouwbond CNV. ‘Batec wist toch wel eerder dat het slecht ging. Men had ook op de slechte situatie ke anticiperen. Nu wordt er niet of nauwelijks rekening gehouden met de opzegtermijn, die wel tot 26 weken lang kan zijn.’

Directeur Poolen was in eerste instantie nogal verbaasd over het door de bouwbond verspreide bericht, omdat de bonden gistermiddag nog met het bedrijf om de tafel hadden gezeten. ‘Ik begrijp er niets van waarom men dit doet. Wij waren toch nog in gesprek.’ Later deelde de Batec-directeur mee dat hij vandaag met een commentaar zou komen.

Reageer op dit artikel