nieuws

Appartementen aan water bij Wanneperveen

bouwbreed Premium

Van Dijk Bouw BV uit Hardenberg en OCB uit Ommen beginnen deze maand met de eerste fase van het f. 22 miljoen kostende recreatiecomplex Beulaecke Haven bij Wanneperveen. Aan het water Beulakerwijde worden, in opdracht van Keur Vastgoed BV uit Meppel, op 9 hectare een uit veertig appartementen bestaand hotel en nog eens tachtig losse koopappartementen gebouwd.

Het complex is ontworpen door architectenbureau Alinea (voorheen Van der Zee & Ybema) uit Harlingen. De luxe appartementen zijn bedoeld voor mensen die aan het water wil len recreeren. De grond om de luxe woningen heen wordt deels afgegraven, zodat de bewoners met een boot bij hun eigen huis ke afmeren waardoor tal van ‘schiereilandjes’ ontstaan.

In het 2000m2 grote hotel zullen onder andere een overdekt zwembad, sportfaciliteiten en een restaurant komen. Om de link met water aan te geven wordt er in de lounge van het hotel waarschijnlijk een beekje aangelegd. Een groot terras kijkt uit op het Beulakerwijde.

Met de bouw van het hotel wordt volgend jaar begonnen.

De oplevering van het complex staat in 1995 gepland.

Reageer op dit artikel