nieuws

Almere wil woningbouw aan Gooimeer

bouwbreed Premium

De gemeente Almere heeft plannen voor een bijzonder bouwpo op een buitendijkse landtong aan het Gooimeer in Almere-Haven. In totaal omvat het plan zeventig a negentig luxe huur- en koopappartementen bestaande uit drie gebouwen. De plannen, waarvan de exacte kosten nog onbekend zijn, worden voorgelegd aan omwonenden.

De gebouwen verschillen sterk. Het ene gebouw is een vijf meter hoge woontoren in zeventien bouwlagen, het andere een twintig meter hoog woongebouw in de vorm van een schip. Ook wordt een cirkelvormig expositie- en horecapaviljoen gebouwd dat half in het water van de binnenhaven komt te staan en komen er extra ligplaatsen voor schepen tegen het complex aan.

De gemeente schreef een prijsvraag uit onder enkele architecten. Uiteindelijk is gekozen voor het plan van architect G.J.

Hendriks van architectengroep Loerakker, Rijnboutt, Ruyssenaars en Hendriks BV in Amsterdam. Het plan is bedoeld om de haven te verlevendigen en past in het beleid van Almere om Almere-Haven en groter draagvlak te geven door aanvullende woningbouw en voorzieningen.

Reageer op dit artikel