nieuws

Alders praat over heffingen schoonmaak vuile grond

bouwbreed

Minister J. Alders gaat met beheerders van voormalige stortplaatsen en exploitanten van energiebedrijven praten over heffingen om vervuilde grond te saneren. Met de opbrengst wil Alders de grond van voormalige stortplaatsen en gasfabrieksterreinen schoon laten maken. EnergieNed, de vereniging van energiedistributiebedrijven, heeft deze suggestie van de hand gewezen en vindt dat de samenleving als geheel verantwoordelijk voor de sanering.

De Werkgroep bodemsanering stelde voor de energieverbruikers via een heffing mee te laten betalen aan de opruiming van vroegere vervuiling. EnergieNed noemt het niet terecht dat er een koppeling wordt gelegd met de milieuplannen van de bedrijven. Die plannen zijn gericht op energiebesparing met als doel de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Reageer op dit artikel