nieuws

Aanhoudende vorst

bouwbreed Premium

De novemberwinter duurt voort. Boven Rusland weet zich een krachtig hogedrukgebied te handhaven dat aan het eind van de week opnieuw een versterking naar Scandinavie ondergaat. Door deze ontwikkeling maken oceaandepressies geen schijn van kans.

Overdag neemt de kou geleidelijk wel iets af. Na woensdag lopen de middagtemperaturen op tot een paar graden boven het vriespunt. ‘s-Nachts wordt echter lucht vanuit een besneeuwd Duitsland aangevoerd. Die lucht is zo koud dat het gemakkelijk meer dan 5 graden vriest. Verder droog weer met regelmatig zonneschijn maar ook kans op mist.

Gisternacht de laagste waarden van de Novemberwinter. In Eerbeek op de Veluwe werd -13.5 grC en op de vliegbasis Twente -11.4 grC gemeten.

Weersverwachting voor donderdag: Droog weer met af en toe zon maar ‘s-ochtends plaatselijk mist. Middagtemperaturen rond het vriespunt, in mistgebieden enkele graden lager. In de nacht en ochtend meest matige vorst met temperaturen tussen -5 grC en -9 grC. De wind is zuidoost en meest zwak tot matig.

Woensdag zon onder: 16.34 donderdag zon op: 08.16

Reageer op dit artikel