nieuws

Zuidplein breidt aanzienlijk uit

bouwbreed Premium

Enkele dagen voordat in Rotterdam het hoogste punt werd bereikt van de uitbreiding van het Winkelcentrum Zuidplein werd aan de zuidoostzijde een eerste paal geslagen voor een nieuwe vleugel; het zogenaamde Zuiderterras met op vijf bouwlagen circa 20000 m2 bvo, waarvan 8000 m2 verhuurbare winkelruimte, 1720 m2 magazijnruimte en bijna 200 parkeerplaatsen.

De bouw wordt in opdracht van Philips Pensioenfonds uitgevoerd door de Bouwkombinatie Zuiderterras vof, gevormd door Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello BV en Marcel Muyres Bouw BV uit Lelystad. Architectuur en directievoering zijn in handen van Adcom Management BV uit Rotterdam. Met de uitvoering is een investering van circa f. 22 miljoen gemoeid.

De volledige oplevering geschiedt in het eerste kwartaal van 1995, tegelijk met de voltooiing van het po van MBO (ING Bank). Door deze combinatie ontstaat een van de grootste overdekte winkelcentra van ons land.

Reageer op dit artikel