nieuws

York koelmachineleverancier krijgt Greenstar Award

bouwbreed Premium

York International BV te Breda heeft samen met andere York-vestigingen, waaronder die in Brussel, de Greenstar Award ontvangen uit handen van de Belgische minister Willockx. Het bedrijf ontving de Award voor zijn cfk-beleid.

Veel gebruikers van koelmachines, ook van niet-Yorkkoelmachines, zijn inmiddels door deze bedrijven voorgelicht omtrent de omschakelmogelijkheden van hun machines van cfk-koelmiddelen op milieuvriendelijke(r) koelmiddelen. De niet meer gebruikte cfk-middelen worden volgens het bedrijf gerecupereerd. Dat wil zeggen, dat de niet meer gebruikte cfk-koelmiddelen teruggaan naar de koelmiddelenfabrikant. Daar worden ze voor zover mogelijk gerecycled. De niet meer bruikbare ernstig vervuilde cfk bevattende koelmiddelen worden als chemisch afval verbrand in de verbrandingsoven in Antwerpen. Op deze wijze heeft York vorig jaar ongeveer 4000 kilogram cfk’s behandeld. Voor deze bijdrage aan het verbeteren van het milieu heeft het bedrijf de ‘aanmoedigingsprijs’ gekregen.

Reageer op dit artikel