nieuws

Woningbeheer Limburg vraagt financiele steun

bouwbreed Premium

Woningbeheer Limburg (WBL), ontstaan door een fusie van drie woningcorporaties te weten Het Zuiden, de Stichting Huisvesting Bejaarden Limburg en het noodlijdende SBDI in Sittard, heeft steun van de overheid nodig om financieel gezond te worden.

Om de fusie rond te krijgen verleende de overheid in 1991 f. 26 miljoen steun. De twee andere fusiepartners staken hun reserves in de nieuwe beheersvorm. WBL heeft 7500 woningen in eigendom en beheert nog eens 850 woningen.

Het is met name het woningbestand van het SBDI dat zorgt voor kommer en kwel.

De enorme leegstand van deze te dure woningen, de sanering en het achterstallig onderhoud vergen handen vol geld (f. 112 miljoen). WBL kan dit bedrag niet alleen opbrengen.

Er is financiele steun gevraagd bij het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting.

Reageer op dit artikel