nieuws

Wethouder Noordanus opent uniek gebouw

bouwbreed Premium

Met het doorknippen van een stuk band en het hijsen van vlaggen opende de Haagse wethouder P. Noordanus deze week de nieuwbouw voor onder meer mensen met een verstandelijke handicap en personeel van het Haagse Westeinde Ziekenhuis.

Hij werd daarbij terzijde gestaan door de bekende acteur Marnix Kappers die momenteel wekelijk in de serie ‘Knoop in je zakdoek’ op de televisie te zien is.

Het feestelijk geopende woon gebouw in het centrum van de residentie omvat in totaal 121 appartementen in de sociale huursector, 76 wooneenheden en twee parkeergarages met in totaal 213 parkeerplaatsen.

Het complex, ontworpen door Groep 5 Architecten en Stedebouwers uit Rijswijk, is door de Bredase aannemer Vermeulen Urbi Bouw BV, gerealiseerd.

Met de bouw, die in opdracht van de Algemene Woningbouwvereniging is uitgevoerd, is ruim f. 20 miljoen, exclusief grondkosten, gemoeid. De bouwkosten van de parkeergarage die voor een deel ook voor bezoekers van het Westeinde Ziekenhuis is bestemd, bedragen bijna f. 5 miljoen.

Noordanus stipte in zijn openingswoord het unieke van dit po aan door te benadrukken dat de woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten een belangrijke bijdrage levert aan de integratie van deze mensen met andere groepen in de samenleving.

Sandhaghe

Van de 76 wooneenheden is eenderde deel aan verstandelijke gehandicapten van het Sociaal Paedagogisch Centrum Sandhaghe verhuurd. Het Paedagogisch centrum streeft er naar verstandelijk gehandicapten in kleine groepen zoveel mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Zo werden eer der dit jaar al twee nieuwbouwwoningen in de Haagse wijk Leyenburg betrokken.

Sandhaghe had speciaal voor dit doel de woningen aangekocht.

Het resterende aantal van de 76 wooneenheden wordt door personeel van het aangrenzende ziekenhuis betrokken.

De 121 appartementen zijn in drie-, vier- en vijfkamerappertementen verdeeld. De huurprijzen van deze woningen liggen tussen de f. 650 en f. 840 inclusief servicekosten per maand. In de parkeergarage zijn 110 plaatsen voor bezoekers van het ziekenhuis en 103 voor de bewoners gereserveerd.

Reageer op dit artikel