nieuws

Veel Deense woningen toe aan verbetering

bouwbreed Premium

Als er niet snel wordt opgetreden, ontstaat in Denemarken een woningtoestand te vergelijken met die van Oost-Europa. Dat zei directeur J.V. Andreasen van het Bouwcentrum Denemarken bij de bekendmaking van de plannen voor een permanent bouwexpositiecentrum van 3000 m2. Het centrum zal begin volgend jaar worden geopend in het Bella Center in Kopenhagen.

De expositie wil voorzien in ‘toekomstgerichte, neutrale en professionele informatie om te verzekeren dat de miljardeninvesteringen die in de woningbouw op korte termijn nodig zijn op de juiste wijze worden gedaan.’

Denemarken telt volgens het ministerie van woningbouw een miljoen woningen van voor 1960, waarvan enkele honderdduizenden geen eigen sanitair hebben, terwijl de standaard van minstens nog eens zon aantal anderszins hoog nodig aan de eisen van deze tijd dient de worden aangepast.

Reageer op dit artikel