nieuws

Vandaag slecht

bouwbreed Premium

Een sterk uitdiepende randstoring trekt vandaag vanuit Het Kanaal naar het noordoosten richting ons land. Het systeem veroorzaakt veel regen en in het zuidoosten een krachtige zuidwesten wind. In de middag en avond langs de kust een stormachtige noord tot noordoosten wind: ‘savonds mogelijk storm en krimpend naar noordwest.

Vanaf vrijdag veelal koud weer met maximum temperaturen rond 10 grC en naast opklaringen vooral in de kustgebieden de eerste dagen nog kans op een regen of hagelbui. Vanaf zondag geleidelijk stabiliserend dankzij hogedruk van de Oceaan maar een nieuwe depressie uit ZW-Europa kan nog enige tijd regen veroorzaken in het oosten en zuiden van het land.

Weersverwachting voor vrijdag: In het zuiden eerst nog regen.

Elders enkele opklaringen maar ook kans op een regen of hagelbui.

Middagtemperaturen rond 10 grC en een tot zwak afnemende wind uit richtingen tussen west en noord.

Reageer op dit artikel