nieuws

Strijd tegen het water thema inzending museumbeurs

bouwbreed Premium

De Nederlandse inzending voor de internationale museumbeurs in Parijs bestaat uit een tentoonstelling gebaseerd op het thema waterland. Er doen tien Nederlandse musea mee.

De beurs -Salon International des Musees et Expositions (SIME)- is bedoeld voor museale deskundigen, het museumpubliek en mensen uit de toeristenbranche. Ze vindt van 16 tot en met 23 januari 1994 voor de vierde keer plaats.

De Nederlandse inzending wordt uitgevoerd door de Rijksdienst Beeldende Kunst. Samensteller van de tentoonstelling is gastconservator Dan van Golberdinge. Uit de collecties van de tien musea kiest hij objecten die illustratief zijn voor scheepvaart en visserij, de strijd tegen het water, de flora en fauna in waterrijke gebieden en vondsten uit zee. Onder meer zal er een maquette te zien zijn van het Cruquius-gemaal.

Reageer op dit artikel