nieuws

Stibbe-toren te Amsterdam

bouwbreed Premium

De vestiging van het advocaten- en notarissenkantoor Stibbe Simont Monahan Duhot beslaat zestien etages rond de centrale liftpartij. Om een flexibele indeling te creeren zijn alle scheidingswanden tussen de werkkamers van gipskartonplaat gemaakt. In totaal is bijna 7000 m2 gipskartonplaat gebruikt. Gezien de bijna per definitie vertrouwelijke werkzaamheden in het kantoor was extra geluidsisolatie noodzakelijk. Het vakmanschap blijkt volgens de jury ondere andere uit de vlakke en strakke uitvoering van de lange gebogen wanden. Gipskarton is verder toegepast in het hoge, naadloos afgewerkte plafond in de hal en in de plafonds van de representatieve ruimten.

Architect: De Vries, Sas, Bloem, Bouma Architecten; Aannemer: IBC; Uitvoering: Montagebedrijf Calmont BV.

Reageer op dit artikel