nieuws

Onderzoek naar duurzaamheid wegen Europa

bouwbreed

In het kader van het COSTprogramma (de afkorting staat voor Cooperation Europeenne dans le domaine de la Recherche Scientifique et Technique) stelt het Forum of European National Highway Research Laboratories (FEHRL) voor om onderzoek te doen naar de duurzaamheid van wegen. Het doel is om vroegtijdig verval van wegen en de daarmee gepaard gaande kosten in de toekomst te ke vermijden.

Het po krijgt de naam COS324 ‘long term performance of roads’. Het resultaat wordt een overzicht van gegevens over belastingen, klimatologische invloeden, toegepaste materialen en technieken, enzovoort, in relatie tot de slijtage en het onderhoud van wegen. Er worden nog financiers en deelnemers voor het po gezocht. De Europese Commissie stelt beperkte middelen ter beschikking voor het onderzoek en de organisatie.

Reageer op dit artikel