nieuws

NVH vermindert ventilatieverliezen

bouwbreed Premium

Om onnodig ventileren te beperken heeft Itho een nachtverlaginskastje NVH ontwikkeld en op de markt gebracht. Daarmee valt volgens het bedrijf zon 27% op de energieverbruikskosten te besparen.

In een groot aantal hoge woongebouwen, bejaarden- en verzorgingstehuizen worden woningen geventileerd door middel van een collectief afzuigsysteem. Hiervoor zijn op het dak mechnische dakventilatoren gemonteerd, waarin de stijgkanalen uitmonden. Regelmatig wordt bij Itho geinformeerd of er geen energievbesparende maatregelen genomen ke worden. De ventilatoren draaien 24 uur per dag en zuigen in veel gevallen soms grote (te grote) luchthoeveelheden af. Dat leidt tot onnodige stroomkosten en warmteverlies. Met behulp van het NVH-kastje is de mate van ventilatie op elk gewenst moment terug te brengen tot een verantwoord minimum van bijvoorbeeld tot 60% van de maximale waarde. Het schakelen via het kastje kan derhalve leiden tot een maximale energiebesparing van ongeveer 27%.

Reageer op dit artikel