nieuws

NS’ers bedreigd door zigeuners

bouwbreed

Verschillende medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen zijn de afgelopen weken telefonisch bedreigd omdat NS een rekening voor slijpwerkzaamheden niet wil betalen.

Ook president-directeur R. den Besten heeft thuis zon telefoontje gekregen.

De afdeling infrabeheer van NS heeft een maand geleden enkele gereedschappen door zigeuners laten slijpen. Daarvoor werd toen het astronomische bedrag van f. 30000 werd gevraagd, aldus een woordvoerster van de Spoorwegen. Het bedrijf weigerde de rekening te voldoen. Bij de telefonische bedreigingen is volgens NS regelmatig de naam van zigeunerkoning Koko Petalo genoemd.

De spoorwegpolitie heeft de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Ook is intern vastgelegd dat bij het uitbesteden van werk afspraken over de prijs voortaan duidelijk op papier moeten worden gezet. NS heeft geen aangifte gedaan bij Justitie.

Reageer op dit artikel