nieuws

Nieuwe brochure over burenlawaai

bouwbreed Premium

Verbetering van de geluidisolatie tussen woningen is in de meeste gevallen kostbaar en het effect is vaak teleurstellend. Met eenvoudige voorzieningen of door het maken van afspraken is soms veel meer te bereiken. Dat concludeert de Nederlandse Stichting Geluidhinder (NSG) in Delft in de nieuwe brochure over geluidhinder door buren.

De NSG heeft dit jaar al meer dan duizend vragen ontvangen over deze meest voorkomende vorm van geluidhinder. De brochure gaat in op de verschillende soorten burenlawaai (muziekinstallaties, radio en tv, huisdieren, harde vloerbedekkingen, huishoudelijke apparaten en sanitair). De NSG draagt voor elk van de oorzaken mogelijke oplossingen aan.

Voor het geval dat deze praktische tips niet helpen, is een hoofdstukje gewijd aan het inschakelen van verhuurder, vereniging van eigenaren, politie of zelfs de rechter.

Reageer op dit artikel