nieuws

Negen architecten buigen zich over plan Heugem

bouwbreed Premium

Negen architecten uit de Euregio zijn uitgekozen om deel te nemen aan een architectuurprijsvraag voor het plan Heugem Zuid-Oost in Maastricht.

Op initiatief van de gemeente zullen zij veertien bouwplannen ontwerpen, die door Bouwfonds Woningbouw BV zullen worden gerealiseerd.

Het is een besloten prijsvraag met het doel om jonge, veelbelovende architecten in dit stadsdeel veertien vrije-sector woningen te laten ontwerpen.

De prijsvraag vindt plaats in de vorm van een meervoudige opdracht. In totaal hebben dertig architecten belangstelling getoond. De hiervoor opgerichte architectenwerkgroep Car boon beoordeelde de inzendingen en maakte de selectie die door B en W van Maastricht werd overgenomen. Geselecteerd werden uit Nederland de architecten Kramer & Veldhuizen, Van de Wijer en Hermans, uit Duitsland Schwarze, Hahn en Fischer en uit Belgie Garzanti, Hebbelinck en Cleuren.

De gemeente Maastricht heeft een eenmalige bijdrage van f. 18000 beschikbaar gesteld.

Met Bouwfonds Woningbouw als risicodragende marktpartij wordt een overeenkomst gesloten, volgens welke minstens de helft van de ontwerpen worden gebouwd op veertien vrije sectorkavels in Heugem ZuidOost.

Reageer op dit artikel