nieuws

Nederland in trek als springplank in Europa

bouwbreed

Nederland is in trek als vestigingsplaats voor Europese distributiecentra (edc) van grote Amerikaanse en Japanse ondernemingen. Van de 400 edc’s staan er 170 in ons land.

Bovendien noemt 89 procent van de Japanse en 71 procent van de Amerikaanse bedrijven die edc’s willen stichten, Nederland als mogelijke vestigingsplaats.

Dat blijkt uit een onderzoek van Nederland Distributieland, dat gisteren werd gepresenteerd aan staatssecretaris Van Rooy (Buitenlandse handel), ambassadeur Amira van Japan en de zaakgelastigde van de Verenigde Staten, Klosson.

De edc’s zijn goed voor ongeveer 50000 arbeidsplaatsen.

Naast de 170 edc’s telt ons land nog eens 300 kleinere distributiecentra, veelal in de vorm van uitbesteed werk bij logistieke dienstverleners, zoals expediteurs en transportbedrijven. Volgens Van Rooy doen de Nederlandse bedrijven er goed aan in te spelen op de wensen van de grote internationaal opererende ondernemingen. Van de bedrijven zal steeds meer worden verwacht dat ze niet alleen zorgen voor transport, maar ook voor kwaliteitscontroles, assemblage en het testen en repareren van produkten.

Reageer op dit artikel