nieuws

N-Holland vraagt advies over bouw ziekenhuis

bouwbreed

Het Adviescentrum voor Zorgvoorzieningen in Utrecht gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland een onderzoek doen naar de bouwkundig-financiele gevolgen van (nieuw-) bouw door het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Het onderzoek richt zich op de investeringen volgens een aantal varianten. De eerste betreft de zogenaamde grote nieuwbouw, waarbij ter vervanging van alle drie de huidige locaties er een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd met 800 bedden.

Tweede model dat voor onderzoek in aanmerking komt is het zogenaamde locatiemodel, waarbij de huidige locaties in stand blijven en de functies van het ziekenhuis over enige zorgcentra worden verdeeld.

Tenslotte is er de kleine nieuwbouwvariant, waarbij allereerst een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd ter vervanging van de huidige locaties Zeeweg en Deo. Op termijn zal eventueel de locatie Elisabeth Gasthuis aan de nieuwbouw worden toegevoegd.

Reageer op dit artikel