nieuws

Morgen slecht weer

bouwbreed

Een vinnige depressie veroorzaakte gisteren langs de westkust de eerste najaarsstorm. In de districten Texel en IJmuiden kort na de middag een westzuidwesterstorm met uitschieters tot bijna 100 km/uur. Regen viel er vooral ‘snachts. In het Brabantse Diessen 30, Elst (Betuwe) 26 en Hoogeveen 23mm en vrijwel de hele nacht onweer in Den Bosch. Tijdens het komende etmaal loopt een volgende zeer actieve depressie van stapel die waarschijnlijk veel regen en opnieuw flink wat wind gaat veroorzaken.

Daarachter aanvoer van lucht uit de poolstreken waarin de middagtemperaturen overdag terugzakken tot een graad of 10. Tijdens het weekeinde nemen de regenkansen echter af.

Weersverwachting voor donderdag: Veel regen en een krachtige, langs de kust harde tot stormachtige zuidwesten wind. In de namiddag en avond ruimend naar noord en mogelijk aanzwellend tot stormkracht 9. Tijdens de koufrontpassage kans op zware windstoten.

Middagtemperaturen omstreeks 14 grC.

Reageer op dit artikel