nieuws

Milieu-wethouder van Dordrecht treedt af

bouwbreed

De Dordtse PvdA-wethouder J. Comijs (Milieu en Bedrijven) heeft zijn functie neergelegd. Hij heeft als voorzitter van het bestuur van de Dordtse vuilverbrander Gevudo de gemeenteraad onvoldoende ingelicht over het feit dat er zonder vergunning vliegas werd gestort op het terrein van het bedrijf. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van het rapport van een onafhankelijke commissie die de kwestie op verzoek van de Dordtse gemeenteraad heeft onderzocht. Comijs raakte eind augustus in opspraak toen, na onderzoek door het openbaar ministerie, bekend werd dat de vliegas van november 1992 tot en met juli van dit jaar illegaal op het Gevudo terrein had gelegen.

De benodigde vergunningen voor de stort van vliegas op het bedrijfterrein liepen eind 1992 af. Het college van B en W van Dordrecht en de raadscommissie Milieu en Bedrijven zijn volgens de commissie echter pas in augustus 1993 op de hoogte gesteld van de gang van zaken.

Reageer op dit artikel