nieuws

Meer beunhazerij door invoering bouwprocesbesluit

bouwbreed Premium

Invoering van het Bouwprocesbesluit Arbeidsomstandigheden zal leiden tot een zodanige bouwkostenstijging, dat daardoor de beunhazerij sterk zal toenemen. Dat stelde voorzitter R.L.M. Jacobs van het NVOB-gewest Limburg op de jaarvergadering in Hoensbroek.

‘Alle uit het Bouwprocesbesluit voortvloeiende verplichtingen leiden tot een enorme overlap een administratieve overkill’, meende hij. Het gevolg is een bouwkostenstijging, die varieert van 2% voor grote werken tot 10% voor met name de kleine werken.

Dat zal niet alleen ten koste gaan van produktie.

‘Neveneffect van deze ontwikkeling zal zijn dat de beunhazerij sterk zal toenemen. Een opdrachtgever laat zich vooral door de prijs leiden en die prijs wordt hoger door invoering van het Bouwprocesbesluit.’

Reageer op dit artikel