nieuws

MAN meldt winstval en extra banenverlies

bouwbreed Premium

De malaise in de Duitse auto-industrie heeft ook de vrachtwagenfabrikant MAN Nutzfahrzeuge zwaar getroffen. De winst kelderde in het eind juni afgelopen boekjaar met 87 procent van 255 miljoen mark tot 32 miljoen mark.

Om de kosten verder te drukken gaat MAN in de periode tot midden volgend jaar nog eens 700 arbeidsplaatsen schrappen bovenop de eerder aangekondigde 2700, zo verklaarde topman Rudolf Rupprecht gisteren. Het aantal werknemers van MAN daalde het afgelopen boekjaar al met 634 tot 28283. Volgens Rupprecht zullen de eenmalige financiele lasten van de perso neelsvermindering en de afneming van de produktie in het lopende jaar leiden tot een verdere verslechtering van de resultaten. De omzet van MAN Nutfahrzeuge, onderdeel van het ook in de machinebouw werkzame MAN-concern, verminderde in het afgelopen boekjaar met 8,4 procent tot 7,24 miljard mark. Volgens Rupprecht zijn er nog geen tekenen van een fundamenteel herstel van de vrachtwagenmarkt. De orderontvangst was in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar weliswaar zes procent groter dan in dezelfde periode van 1991/92, maar dat zegt weinig omdat het niveau in het laatstgenoemde tijdvak zeer laag was.

Reageer op dit artikel