nieuws

Koude oktober

bouwbreed Premium

Weerkundigen van de Vrije Universiteit van Berlijn verwachten dat oktober in het oosten van Duitsland een duidelijk te koude maand gaat worden.

Over het algemeen zal de maand dan ook bij ons ondermaats uitpakken.

Hoewel zich inmiddels in het hoge noorden van Europa veel kou aan het oppotten is (Spitsbergen gisterochtend -12,3 grC) zijn er nog geen concrete aanwijzigingen dat het tamelijk milde najaarsweer van de afgelopen dagen (Eindhoven dinsdag maximaal 19,6 grC) wordt beeindigd. Lagedrukgebieden ten westen van onze streken houden voortdurend een zuidelijke stroming in stand waarmee betrekkelijk warm luchtmassas worden aangevoerd. Tijdens het weekeinde lijkt het in grote lijnen overwegend droog weer te blijven. De Britse depressie vult namelijk op, boven het Europese vasteland stijgen de barometers en fronten van een nieuwe depressie bij Biskaje bereiken onze streken waarschijnlijk niet voor zondagavond.

Weersverwachting voor vrijdag: Nog een enkele bui, ook af en toe zon en middagtemperaturen rond 15 grC. Matige zuidelijke wind.

Reageer op dit artikel