nieuws

Kamerthermostaten Vaillant vernieuwd

bouwbreed Premium

Vaillant heeft drie nieuwe kamerthermostaten op de markt gebracht. Ze bevatten geen zware metalen meer zoals kwik en cadmium. Bovendien zijn ze van onderhoudsvrije contacten voorzien.

Ze komen in de plaats van vier bestaande kamerthermostaten, zonder dat daarbij overigens het aantal functies vermindert.

Het uiterlijk van de thermostaten geeft een moderner aanzien, waarbij de bruine kleur heeft plaats gemaakt voor wit.

Het afleesvenster van de klokthermostaat is vergroot, waardoor hij beter is af te lezen. Bovendien is daardoor het uurwerk beter bereikbaar voor het instellen van het dag- en nachtprogramma, via het openklapbare venster.

Voor de klokthermostaat geldt verder dat deze niet meer is voorzien van een accu. Daarmee is weliswaar de ‘gangreserve bij stroomuitval komen te vervallen, maar daartegenover staat dat het milieu wordt gespaard.

Van de thermostaten is de eenvoudigste tweedraads uitgevoerd. Daardoor is hij niet alleen op de cv-ketels van Vaillant BV te Amsterdam toe te passen, maar ook op andere toestellen met een 24 volts aansluiting.

Reageer op dit artikel