nieuws

Hoogovens concentreert zich op staal en aluminium

bouwbreed Premium

Hoogovens stoot een aantal ondernemingen af, die behoren tot de divisie Industriele Toeleveringen. Bij deze bedrijven werken in totaal 1040 mensen.

Er zijn besprekingen aan de gang om deze bedrijven over te doen aan het Algemeen Beurs Introductiefonds (Albif), de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM) en Alpinvest Holding. De bedrijven worden verkocht omdat Hoogovens zich vooral wil concentreren op de kernactiviteiten staal en aluminium.

De ondernemingen die uit het Hoogovens-concern verdwijnen zijn Achilles IJmuiden inclusief haar dochter Saxonia Umformtechnik in Duitsland en het belang van 50 procent in Saxonia Franke Iberica in Spanje met in totaal 374 werknemers, Thibo Draad te Beek en Donk met haar dochter Zwijsen Draadservice (72 man), Nederlandse Draadindustrie te Venlo met 258 man, Bihca Precision te Winterswijk met 48 man en Gieterij Nunspeet met 33 personeelsleden.

Verder wordt het belang van 46,6 procent in El-0-Matic Holding te Hengelo en haar dochterondernemingen verkocht. Hier werken in totaal 255 mensen.

Reageer op dit artikel