nieuws

Graafmachine werkt ook als hoogwerker

bouwbreed

Het getuigt van inventiviteit, de wijze waarop de Zweedse ondernemer Mollehedens Entreprenad de inzetmogelijkheid van zijn O&K hydraulische graafmachines heeft weten te verbreden.

Behalve voor graafwerk zijn de RHPlus-machines ook geschikt voor hijswerkzaamheden en voor gebruik als hoogwerker. De activiteiten van het bedrijf bewegen zich voornamelijk op het gebied van bovengrondse leidingaanleg voor energieverzorgingsbedrijven.

Daaronder valt onder meer het plaatsen van palen voor stroomleidingen en het aanbrengen en monteren van kabels. Op de plaats van het contragwicht heeft Mollehedens op zijn O&K RH Plussers een 13,5 tons Palfinger-laadkraan met werkgondel laten monteren. De laadkraan wordt bij het werk op eigen frame afgesteund met behulp van twee uitschuifbare stempels en biedt de graafmachine op deze wijze een haakhoogte en een werkbereik van 23 meter. De giek is vanuit de werkgondel op afstand te bedienen.

Reageer op dit artikel