nieuws

Gebr. Geelen zijn met een ‘lege doos’ in het buitenland begonnen

bouwbreed Premium

Vervolg van pagina .. begonnen. Heel voorzichtig met wat verbouwingen en de nieuwbouw van een villa. Onze ervaring is dat de Duitse markt meer toegankelijk is voor Nederlandse bedrijven dan de Belgische. Er gaat zeer veel tijd heen met het bemachtigen van de nodige vergunningen.

De markt daar is onzes inziens door allerlei regels meer afgeschermd. Maar als je eenmaal in dat land bouwt gaat het heel goed. In Belgie kun je bijna op Nederlandse wijze bouwen, terwijl in Duitsland heel andere normen gelden. Heel belangrijk is evenwel dat je een strakke organisatie hebt en dat je alle afspraken stipt nakomt, ook wat je onderaannemers betreft. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Wat ons betreft: we zijn zeker van plan op de Belgische markt door te gaan.’ Een grote wens willen Har en John Geelen graag nog kwijt: ‘Het wordt hoog tijd, nu de grenzen zijn open gegaan, dat de normen en voorschriften in Europa gelijk worden. Want op het ogenblik is dat op dit gebied nog een janboel.’

Reageer op dit artikel