nieuws

Fabriek in Belgie maakt panelen volautomatisch

bouwbreed

Chicago Metallic heeft een nieuwe fabriek geopend voor de produktie van Planostile verlaagde metalen plafondsystemen. De volautomatisch werkende fabriek van 4500 m2 maakt deel uit van de Chicago Metallic Continental NV te Wijnegem bij Antwerpen.

Dit bedrijf is weer een belangrijk onderdeel van de internationale Chicago Metallicgroep. In de produktiehal is een technisch zeer geavanceerde lijn opgezet voor het vervaardigen van metalen plafondtegels en panelen in veel vormen en uitvoeringen. Het oorspronkelijke bedrijf in Wijnegem produceert metalen ophangsystemen voor verlaagde plafondsystemen en scheidingswanden. Daarvan is 95% voor de export.

Met zijn CMC-profielen heeft het bedrijf naar eigen zeggen een marktaandeel van ongeveer 30% in Europa. De uitbreiding met een fabriek voor metalen plafondtegel en panelen is derhalve een logische aanvulling op het leveringsprogramma. De volledig geautomatiseerde produktielijn van metalen plafondbekledingen laat voor plafondtegels een keuze toe uit afmetingen van 300 x 300 mm tot 750 x 750 mm. Voor plafondpanelen gel den standaardafmetingen tussen 300 x 600 mm en 625 x 2500 mm. Ze worden afgewerkt met behulp van eveneens een volautomatische poedercoating installatie.

ISO 9002

De tegels en panelen worden gefabriceerd overeenkomstig ISO 9002. Ze zijn zowel in geperforeerde als ongeperforeerde uitvoering te leveren. Sommige uitvoeringen zijn voorzien van akoestische voorzieningen zoals een opvulstrook en mineraalwollen dekens, zodat ook aan hoge akoestische eisen kan worden voldaan.

Fraai is ook het Chicago Metalic Tempraline-systeem gecombineerd met diepe inlegtegels, waardoor deze onder het systeem uitkomen. Daardoor wordt een levendig plafondbeeld verkregen. Tevens is dit systeem te creeren met een vlak gesloten systeem afgewisseld met geperforeerde inlegpanelen.

Chicago metallic is een internationale groep van onafhankelijk opererende ondernemingen, die ophangsystemen leveren voor verlaagde plafonds en scheidingswanden. De hoofdzetel van de groep bevindt zich in Chicago ILL in de Verenigde Staten. In Europa zijn in de meeste landen verkoopkantoren gevestigd met het hoofdbedrijf in Wijnegem. Export vindt over de hele wereld plaats.

Reageer op dit artikel