nieuws

Eureka-expositie bij het Europees Octrooibureau

bouwbreed

Bij het Europees Octrooibureau in Rijswijk is tot en met 29 oktober de tentoonstelling ‘Eureka: innovatie van het alledaagse te zien. Eureka is een gezamenlijk technologieprogramma van twintig Europese landen en de Commissie van de EG.

Op de expositie wordt aandacht besteed aan 26 poen, die in dit kader van de grond zijn gekomen. De bouw komt er met slechts twee panelen echter slechts bekaaid vanaf. Het betreft in de eerste plaaats een Zweeds/Spaans po voor de ontwikkeling van een niet-destructieve meetmethode voor de corrosie van wapeningsstaal met behulp van elektrochemische sensoren en technieken.

Het tweede po wordt uitgevoerd door universiteiten en bedrijven uit Frankrijk en Griekenland betreft de ontwikkeling van produkten om (kalk)steen te beschermen te gen weersinvloeden en vervuiling. Dat is met name van belang voor het behoud van oude monumenten. Op dit moment zijn er tests gaande, terwijl in de loop van volgend jaar de eerste concrete produkten worden verwacht.

De tentoonstelling is samengesteld in Parijs, ter gelegenheid van het Franse voorzitterschap van Eureka in 1993. Het Europees Octrooibureau wil met de tentoonstelling zijn bekendheid in Nederland vergroten.

Reageer op dit artikel