nieuws

Duitsers protesteren ook tegen komst afvaloven

bouwbreed Premium

In de Duitse grensregio is grote onrust ontstaan over de plannen van GS van Limburg om in Maasbracht een afvalverbrandingsoven te laten bouwen. Het bestuur van de Duitse Kreis Heinsberg ontving woensdag van Duitse actievoerders 10000 handtekeningen van mensen die zich tegen de komst van de afvaloven hebben uitgesproken.

In de bijbehorende petitie wordt bij het Kreis-bestuur aangedrongen er alles aan te doen om de bouw van de afvaloven te voorkomen en de Duitse zorg kenbaar te maken bij het provinciaal bestuur in Maastricht. De Duitsers wantrouwen de uitstoot van de ver brandingsoven. Uit een onderzoek blijkt, dat de luchtkwaliteit in Midden-Limburg en het aanpalende grensgebied geen verdere vervuiling duldt.

De Stichting Brandend Hart, die in Midden-Limburg het verzet tegen de komst van de afvaloven leidt, heeft in deze regio 80000 voorgedrukte bezwaarschriften verspreid. Inmiddels zijn er 6000 ingevuld geretourneerd. Een woordvoerder van Afvalverbranding Zuid-Nederland in Den Bosch, exploitant van de toekomstige verbrandingsoven, verwacht dat er minimaal twee jaar nodig zijn alvorens alle procedures doorlopen en bezwaren afgehandeld zijn.

Reageer op dit artikel