nieuws

Drs. Kempen nieuwe president van Europese koepel woningcorporaties

bouwbreed Premium

Algemeen directeur drs. B. Kempen van de Nationale Woningraad (NWR) is in Athene gekozen tot nieuwe president van het overkoepelend orgaan (Cecodhas) van veertig volkshuisvestingsorganisaties uit 21 landen in Europa. Hij is de opvolger van R. Quilliot, de oud-minister van volkshuisvesting in Frankrijk.

De in deze Europese koepel vertegenwoordige corporaties zijn met een half miljoen nieuwe woningen per jaar de voornaamste opdrachtgever in de Europese bouw. Samen verhuren ze 20 miljoen huurwoningen en zijn daarmee de grootste verhuurder van Europa. Ze zijn bovendien de ontwikkelaars van negen miljoen sociale koopwoningen.

Kempen liet in Athene weten zich op volkshuisvestingsgebied sterk te zullen maken voor relevante Europese regelgeving, maar ook aan onderwerpen als aanpasbaar bouwen en stedelijke en sociale vernieuwing.

Reageer op dit artikel