nieuws

Denen richten zich op toeristische attracties

bouwbreed

UTF Billund AS in MiddenJutland in Denemarken is bezig met de ontwikkeling van een 140 hectare groot toeristisch centrum dat onder meer sportfaciliteiten zoals een zwemparadijs en een indoorskischans, alsmede een experimentarium zal omvatten.

UTF Billund is voor 75 procent in handen van de investeringsmaatschappij Kirkbi AS, een onderneming van het Legoconcern.

Het toeristisch centrum komt op een steenworp afstand van Legoland, de geheel uit Legostenen opgetrokken miniatuurstad a la Madurodam, dat jaarlijks een miljoen bezoekers trekt. De regionale en plaatselijke overheden steunen de plannen en hebben advertenties geplaatst met de oproep om ideeen te leveren voor de invulling van de nieuwe attractie die, als alles volgens planning verloopt, binnen enkele jaren een feit moet zijn.

De Deense regering heeft voor de gemeente Odense op het eiland Funen het licht op groen gezet voor de realisering van een toeristisch themapark rond de 19de eeuwse sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Odense, de geboortestad van Andersen, heeft nu de mogelijkheid rijkssubsidie te krijgen voor het aantrekken van externe deskundigen voor de verwezenlijking van de nieuwe toeristische trekpleister. Gemeenten die soortgelijke zaken op poten willen zetten krijgen die mogelijkheid eveneens.

Reageer op dit artikel