nieuws

De Prins van Oranjehal gereed

bouwbreed

De nieuwe hal van de Jaarbeurs in Utrecht, de Prins van Oranjehal, is deze week bouwkundig opgeleverd. Na een periode van try-outs zal de officiele opening plaatsvinden op 13 januari 1994. De dertiende hal van de Jaarbeurs is de grootste kolomloze evenementenhal van de Benelux. Behalve voor beursactiviteiten zal de hal ook worden gebruikt voor theaterachtige manifestaties, zoals (pop)concerten en sportevenementen. De oppervlak te bedraagt circa 15000 m2, waarmee de totale expositie-oppervlakte van de Jaarbeurs op 180000 m2 komt.

De Prins van Oranjehal is de eerste accommodatie voor evenementen die zal worden gekoeld met behulp van koude-opslag in de bodem. Campman Tennekes De Jong Architecten maakten het ontwerp voor deze hal, die onder hoofdaannemer Hollandse Beton Maatschappij BV regio Utrecht werd gerealiseerd.

Henk Tukker, Fotobureau ’t Sticht

Reageer op dit artikel