nieuws

Cindu mag harsketels opstarten

bouwbreed

Cindu in Uithoorn mag van de Raad van State twee harsketels opstarten die sinds de explosie in juli vorig jaar stilliggen. De Stichting Werkgroep Cindroom had om schorsing van de vergunning van de provincie Noord-Holland gevraagd.

Dat verzoek is woensdag door de afdeling voor de geschillen van bestuur van de Raad van State afgewezen.

Cindroom blijft bang dat er onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen en vreest herhaling van de ontploffing van 8 juli, waardoor drie mensen de dood vonden. De twee harsketels HP 4 en 5 waren daarbij niet betrokken, maar werden na de ramp wel stilgelegd. In de ketels wordt onder hoge druk kunstharsen geproduceerd. Zowel de provincie als Cindu meent dat de ketels na aanpassingen meer dan voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Door een verkeerd mengsel in een ketel ontstond de ontploffing vorig jaar. Het bedrijf leed maandelijks een verlies van f. 1,4 miljoen doordat de ketels niet werkten.

Cindu zal de installaties een voor een in bedrijf nemen. Na testen, komt een ketel vanaf 1 november weer in produktie.

Reageer op dit artikel