nieuws

Center Parcs mag bouwen aan Duits vakantiepark

bouwbreed Premium

Center Parcs heeft een slag gewonnen in de strijd om de bouw van een vakantiedorp in Duitsland. De rechtbank in Luneburg heeft bepaald dat de vergunningen voor de bouw van een recreatiepark met bungalows voor 3600 vakantiegangers in Bispingen (Nedersaksen) rechtskracht bezitten.

Protesten

De regionale overheid van Luneburg had bouwvergunningen voor het park ingetrokken na protesten. Center Parcs zou nu verder ke gaan met de bouw. Daarmee was al in 1988 een begin gemaakt, maar die kwam als gevolg van allerlei juridische bezwaarschriftprocedures stil te liggen.

Een woordvoerder van de Luneburgse overheid zei de schriftelijke beargumentering van de rechter te willen af wachten alvorens eventueel in beroep te gaan tegen de uitspraak. Center Parcs heeft al f. 45 miljoen in Bispingen gestoken.

Ruines

Alleen ruines herinneren aan de bouwactiviteiten op het 83 ha grote terrein. De kosten van het po, dat 1000 parkeerplaatsen, 611 bungalows, hotelappartementen, een kerk en waterpartijen omvat, zijn inmiddels gestegen van f. 195 miljoen tot ruim f. 250 miljoen.

Tegenstanders zijn omwonenden en een jachtvereniging. Zij zijn bang dat er grote verkeersproblemen ontstaan als de gasten komen en gaan, terwijl de regionale overheid aanzienlijke schade voorziet aan natuur en landschap. Center Parcs wil in Duitsland in totaal zes ontspanningscentra bouwen.

Reageer op dit artikel