nieuws

CBS voorspelt forse groei aantal huishoudens

bouwbreed Premium

Het Centraal Bureau voor de Statistiek verwacht tot het jaar 2010 een groei van de Nederlandse bevolking met 10 procent tot ongeveer 16,7 miljoen inwoners. In die zelfde periode zal het aantal huishoudens met 16 procent groeien tot 7,3 miljoen.

De forse groei is volgens het CBS vooral toe te schrijven aan een grote toename van het aantal eenpersoonshuishoudens. De vraag naar woningen zal dan ook flink toenemen.

Nederland telde op 1 januari van dit jaar 15238000 inwoners. Sinds het begin van de jaren zeventig is de bevolkingsomvang met een kwart toegenomen. Het aantal huishoudens is in de zelfde periode bijna verdubbeld tot 6,3 miljoen dit jaar.

In de afgelopen twee decennia is het aantal eenpersoonshuishoudens bijna verdrievoudigd tot 1,9 miljoen.

Over twintig jaar zullen 2,7 miljoen mensen alleen wonen, schat het CBS.

Reageer op dit artikel