nieuws

Burgemeester verdacht van aannemen giften

bouwbreed Premium

Burgemeester Vossen van Gulpen wordt door de officier van justitie verdacht van het aannemen van giften van vier bedrijven die betrokken waren bij de bouw van zijn woning.

Het Heerlense bedrijf Transcarbo dat de ramen voor de woning leverde, zou volgens Justitie een korting van circa f. 60000 hebben gegeven.

Aannemer Dumoulin uit Nyswiller-Wittem, die het huis bouwde, zou de burgemeester rond de f. 25000 hebben geschonken. Beide bedrijven hebben dit gedaan om meer opdrachten in Gulpen te krijgen, aldus de officier.

Verder zou volgens Justitie het wegenbouwbedrijf BLM materiaal beneden de prijs voor de bestrating rond de woning hebben geleverd, en het Gulpense bedrijf Plankeukens zou een korting op de prijs van de keuken hebben verstrekt. Vossen ontkent alle beschuldigingen. Hij moet maandag 25 oktober voor de rechter in Maastricht verschijnen.

Reageer op dit artikel