nieuws

Bouwbond CNV: Scholingsfonds moet zelfstandig instituut blijven

bouwbreed

De hout- en bouwbond CNV vindt dat het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid een zelfstandig en onafhankelijk instituut moet blijven. Integratie van het fonds met bijvoorbeeld de vakopleidingsinstituten is voor de bond onbespreekbaar.

De bond geeft deze reactie naar aanleiding van een onderzoek van het Economisch Instituut Bouwnijverheid (EIB) naar het functioneren van het experiment regionalisering bij het Scholingsfonds. Uit het onderzoek blijkt het experiment in belangrijke mate te hebben bijgedragen aan de stijging van het aantal scholingsdagen voor werknemers in de bouw.

Partijen in de bouw hebben eerder aangekondigd dat het nu uitgebrachte onderzoek samen met de resultaten van een onderzoek naar het functioneren van de regionaal opererende bedrijfsadviseurs van de Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf een belangrijke rol zal spelen in de te kiezen regionale structuur voor het beleid van de branche ten aanzien van vakopleiding, bijscholing en arbeidsmarktbeleid.

Reageer op dit artikel