nieuws

Bouw ziekenhuis in volle gang

bouwbreed Premium

De nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis Groningen, waarmee in 1980 werd begonnen, is nog steeds in volle gang. Begin 1996 moet het te gedeelte van het omvangrijke po gereed zijn. Het complex wordt gerealiseerd door Tiemstra Trebbe Bouwcombinatie vof in Groningen naar een ontwerp van het plaatselijke architectenbureau Team 4 en de Rotterdamse architect W. Patijn (centrale hal en parkeergarage).

De totale bouwkosten (inclusief directiekosten, sloop en herbouw) bedragen circa f. 950 miljoen. Voor de constructieberekeningen dragen Wassenaar en Peree uit Haren zorg. Van Heugten-Noord gaf advies inzake de installaties die door Kloose Klimaattechniek, Homij Technische Installaties (beide te Groningen), GTI uit Roden en Dijk & Wijk Elektrotechniek te Veendam worden aangelegd.

Reageer op dit artikel