nieuws

Bouw stadion Cambuur in Leeuwarden weer uitgesteld

bouwbreed Premium

De bouw van het stadion van Cambuur-Leeuwarden is opnieuw uitgesteld. Oorspronkelijk zou op woensdag 8 september worden begonnen met het po. De plannen, die in totaal f. 13 miljoen kosten, hebben echter vertraging opgelopen door de bezuinigingen bij de gemeente Leeuwarden.

Leeuwarden verlaagde de oorspronkelijke bijdrage van f. 6,5 miljoen met een half miljoen gulden. Daardoor moesten nieuwe berekeningen worden gemaakt. Ook werden de bouwtekeningen aangepast.

Het wachten is nu op een volledig uitgewerkt plan van de gemeente. Het is de vraag of de opleveringsdatum, augustus 1994, wordt gehaald.

Verwacht wordt dat op z’n vroegst eind oktober kan worden begonnen met de sloop van de staantribune. Daarvoor in de plaats komt een zittribune.

Hoofdaannemer is Jorritsma Bouw Bolsward BV in Bolsward. Alynia Architekten Harlingen BV te Harlingen verzorgt de architectuur. IHN Leeuwarden BV te Leeuwarden is de constructeur. Haitsma Prefab Beton BV uit Harlingen levert de betonnen zitelementen van de tribunes.

Reageer op dit artikel