nieuws

BNA spant kort geding aan tegen stichting European Nederland

bouwbreed Premium

De Bond van Nederlandse Architecten (BNA)heeft een kort geding aangespannen tegen de stichting European Nederland. De stichting had enige tijd geleden een internationale competitie uitgeschreven waarbij jonge architecten werd gevraagd ontwerpen voor woningbouw in te leveren voor 15 november van dit jaar.

Reden voor het conflict is het feit dat bijna twee maanden nadat circa 500 deelnemers zich voor Nederlandse locaties hadden ingeschreven de stichting hen meedeelde dat de overhandigingsdatum met een maand was vervroegd. Overleg binnen de internationale European-organisatie zou daaroe hebben genoopt.

De Permanente Prijsvraag Commissie (PPC), die het regelement voor de competitie eerder goedkeurde, tekende onmiddellijk protest aan tegen deze eenzijdige wijziging van de deelnemingscondities, echter zonder succes.

Als de meest direct betrokken beroepsvereniging heeft de BNA nu een kort geding aangespannen om de uiterste overhandigingsdatum toch op 15 november te stellen. Het kort geding zal dienen op 13 oktober.

Reageer op dit artikel