nieuws

Bijlmermeer krijgt ‘flatwachters’

bouwbreed

Een groep van dertien langdurig werklozen is deze week begonnen aan de eerste opleiding voor flatwacht door het politieopleidingscentrum in Amsterdam. De flatwachten zullen toezicht gaan houden in de hoogbouwflats van de Bijlmermeer. Dat moet leiden tot verbetering van het woon- en leefklimaat en een verhoogde veiligheid. De eerste groep zal worden ingezet in de te slopen flats Geinwijk en Gerenstein.

Nog dit jaar worden vijftig banenpoolers opgeleid. De kandidaten moeten langdurig werkloos zijn en in de Bijlmermeer wonen.

Het doel is dat uiteindelijk alle 28 flats zestien uur per dag (tot 01.00 uur ’s nachts), zeven dagen per week flatwachten hebben.

Er is een optie op nog eens 150 banenpoolplaatsen. De flatwachten moeten toezicht houden op de semi-openbare ruimtes van de flats en de parkeergarages, contact onderhouden met de bewoners en hen op verzoek begeleiden. Ook zullen zij technische werkzaamheden verrichten en problemen signaleren.

Reageer op dit artikel